Maart roert zijn staart!

Bumper-sneeuw-hondenfotograaf-min
Heeft het bij jullie gesneeuwd? Terwijl ik dit blog schrijf hoop ik heel hard dat het nog gaat gebeuren, maar hier in Heerlen is het vooral regenachtig en grijs. Jammer, want ik houd van sneeuw en winterweer. Die koude, schrale wind in je gezicht en de knisperende sneeuw onder je voeten. Ik ben dan meteen weer 5 jaar oud, op mijn ski’s, met pap en mam in Oostenrijk. En ik hunker meteen ook naar een vakantie in Zweden of Finland. Het uitblijven van flinke vorst en sneeuw heeft wel 1 voordeel: mijn plantjes buiten zullen geen schade hebben. De meeste van mijn plantjes zijn niet winterhard. Ik heb voor de zekerheid toch een aantal planten naar binnen gesleept en de fruitboompjes ingepakt. Better safe than sorry.
Bumper-sneeuw-hondenfotograaf-min
Vorig jaar lag er ook sneeuw in april, tot groot genoegen van Bumper
Maart stond in het teken van leuke klussen, maar ook van wat pech in de laatste week. Maar laat ik beginnen met de gave opdrachten die ik heb mogen maken.

Zoals je in mijn vorige blog al hebben kunnen lezen ben ik bezig met het fotograferen van de producten en het ontwerpen van een brochure voor R&T Floorpads. Een hele klus kan ik je zeggen. En de deadline is eind april.

Alle producten zijn gefotografeerd, bewerkt/vrijstaand gemaakt en gecatalogiseerd. De eerste pagina’s voor de brochure zijn ook ontworpen en het wachten is nu op de teksten. Tot die tijd kan ik vooruit met het ontwerp van de rest van de brochure. Ik ben enorm benieuwd naar het gedrukte eindresultaat. Toch altijd speciaal om iets dat je gemaakt hebt fysiek in handen te krijgen.
voor-na-foto-productfotografie-productfotograaf-min
Voor en na de bewerking
Ook heb ik al 6 modellen voor de hondenkalender gefotografeerd. Wat is dit leuk om te doen! Elke hond heeft zijn eigen karakter. Zo was Ronnie de poedel enorm gedreven om goed te poseren en was Sjaan de Napolitaanse Mastiff niet van plan om ook maar een beetje mee te werken. Helemaal te gek! Een eigenwijze hond die zich niets laat zeggen, ik kan daar echt van genieten. Gelukkig wilde Sjaan wel heel graag knuffelen en kon ik haar toch overtuigen om een beetje te poseren, mits ze een krabbel achter haar oren kreeg.
Komende 2 weken zullen nog 6 honden voor mijn camera verschijnen. Daarna kan ik de foto’s gaan bewerken en gaat de kalender echt vorm krijgen. Spannend!
Behind-the-Scenes-Sjaan-hondenkalender-huisdier-fotograaf-min
Een Behind The Scenes foto van de geweldige Sjaan!

Maart stond ook in het teken van de medische fotografie. En iets meer dan verwacht. Mijn collega’s werden beide na elkaar ziek en moesten thuis blijven. Dus mocht ik, samen met mijn andere freelance collega’s, meer invallen dan in eerste instantie was afgesproken. En het was verschrikkelijk druk op onze afdeling. Normaal hebben we tussen de 20 en 30 patiënten per dag die we fotograferen, met soms eens een uitschieter naar 35 stuks. Maar in de afgelopen weken kwamen we geregeld aan meer dan 50 patiënten op een dag. Dus het was flink aanpoten om alle foto’s aan het einde van de dag in het systeem te krijgen. Maar het is gelukt!

21 maart had ik 2 prachtige modellen in mijn thuisstudio, Joep en Teun. Deze harige vriendjes zijn geboren om te poseren. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een hond perfect recht in de camera kijkt. Meestal moet je heel veel kunstjes uithalen met koekjes en geluidjes, maar Joep en Teun gingen op de kist zitten en keken meteen goed. Teun was wel iets sneller afgeleid en ging regelmatig even verderop in de kamer spelen, waardoor Joep de camera voor zichzelf had. En dan ging hij er helemaal voor. Ik heb veel goede foto’s kunnen schieten, waardoor de baasjes nu een probleem hebben met het uitzoeken van de beste en mooiste foto’s 😉
joep-Teun-honden-fotograaf-huisdier-hondenkalender-min
Teun & Joep

Zoals ik al vertelde had ik ook wat last van pech in maart. Want tijdens de fotoshoot met Joep en Teun hield mijn Canon 6D Mark II er mee op. Er was duidelijk iets mis met de spiegel. Gelukkig had ik nog een oude reserve camera liggen en kon ik de shoot afmaken. Een paar dagen later (en enkele YouTube filmpjes verder) heb ik mijn camera naar Foto Gery gebracht. Ook hij zag meteen dat er iets met de spiegel was en vertelde me dat de camera opgestuurd moest worden. Zo gezegd, zo gedaan. En hij heeft me meteen geholpen met het bepalen van een betere reserve camera. Want een camera die in een roetbrand heeft meegemaakt is toch niet heel betrouwbaar meer als reservecamera. Gelukkig werd de dag erna mijn nieuwe, tweedehands Canon 7D Mark II geleverd. Ik kon in ieder geval weer vooruit. Ondertussen is gebleken dat mijn 6D een nieuwe spiegelbehuizing moet hebben. Dus mijn spaarpotje is weer leeg.

Naast de kapotte camera had ik ook pech met de levering van een achtergrondrol. Ik ben ondertussen al 2 weken aan het wachten op de rol en volgens de klantenservice van PostNL is niet bekend waar de rol gebleven is, laat staan wanneer hij geleverd wordt. Ik moest maar een klacht indienen bij de leverancier. Iets met kastje en een muur….
Ondertussen is er namens de leverancier van de rol wel een onderzoek gestart, maar daar heb ik weinig aan. Want ik heb de rol dit weekend nodig. Maar ook nu komt Foto Gery to the rescue! Hij had er nog wel eentje op voorraad. Alleen was deze 2 keer zo groot dan wat ik kan plaatsen. Maar ook daar had Gery een oplossing voor: gewoon doorzagen! Hij had zelfs een ijzerzaag voor me. En verdorie, het is gelukt! Ik ga zo de zaag terugbrengen en een flesje wijn afgeven. Want dankzij Gery kan ik dit weekend met een goede, nieuwe camera èn een witte achtergrondrol 3 honden fotograferen.
Tot volgende maand!
andre-beckers-beckflash-fotografie-rol-min

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *