Communie fotograaf

Communie fotograaf

Communie fotograaf

Eindelijk is het zover. Je doet je eerste heilige communie, vormsel of viert je eerste lentefeest. En daar horen leuke, stoere en gave foto’s bij op een zelfgekozen locatie. Dat kan ergens in de natuur zijn, of bij je favoriete voetbalclub. Of misschien wil je liever met je eigen hond op de foto. Alles is mogelijk! En we maken ook meteen foto’s van het hele gezin of alleen met je broertje of zusje.

Ook voor scholen maak ik al jaren foto’s van de communicantjes.

Communie fotograaf

Een bewaarmoment

Nog lang nagenieten van deze speciale dag

De foto’s zijn natuurlijk een mooie herinnering aan deze speciale dag, maar je kan de foto’s ook gebruiken als bedankkaartje of als uitnodiging voor het feest.
Er zijn veel verschillende manieren om de foto’s te gebruiken dus vraag gerust naar de mogelijkheden.
Wil je al een paar ideeën opdoen, bekijk dan het uitgebreide communieportfolio hieronder.

Communiereportage

Hoe gaat het in zijn werk?

We kijken samen naar een mooie locatie, vaak is dat in de natuur. Maar ook een locatie die iets met de hobby te maken heeft is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een turnhal of voetbalstadion.
Voor een shoot plan ik meestal 2 datums, zo hebben we bij slecht weer altijd een uitwijk optie.
De basic communiereportage duurt een uur. Ik maak dan foto’s van het communicantje, het gezin en de familie. Vanuit verschillende perspectieven maak ik de foto’s, zo krijg je een leuke afwisselende reportage.
Wil je een uitgebreide reportage inclusief een communie album, dan kan je voor het premium pakket kiezen. We gaan dan samen 2 uur lang naar verschillende locaties.
Communiereportages zijn mogelijk op alle dagen, ook in de weekenden. Wel raad ik je aan om tijdig een afspraak te maken.
Communiereportage op school
Communiefeest fotograaf
Koester jouw speciale momenten in het leven met fotografie

Na de fotoshoot

Genieten van leuke momenten

Na de reportage zoek ik de leukste foto’s uit. Binnen twee weken na de reportage kan je de foto’s bekijken via je persoonlijke Proofing Galerij. Afhankelijk van je gekozen pakket mag je 15 of 40 foto’s uitkiezen. Deze optimaliseer ik en ik voorzie ze van de “Beckflash touch”. De gekozen foto’s worden via WeTransfer naar je mailbox gestuurd. Heb je gekozen voor het Premium Communie pakket? Dan ga ik aan de hand van de gekozen foto’s een mooi fotoalbum voor je samenstellen.
Wil je graag een persoonlijke uitnodiging voor je communiefeest versturen? Of na afloop een leuk bedankkaartje? Samen kijken we naar de mogelijkheden en kiezen we de mooiste foto’s uit.

Tariefinformatie

De Basic reportage kost €249,00 en duurt ongeveer 1 uur. Je mag bij dit pakket 15 foto’s uitzoeken die in hoge resolutie via WeTransfer naar je mailbox gestuurd worden.

De Premium reportage duurt 2 uur en is vooral geschikt als je op meerdere locaties wil fotograferen. Bij dit pakket zijn 40 digitale foto’s en een 20×20 cm linnen fotoalbum met 20 pagina’s inbegrepen.
 • Een oriëntatiegesprek. Ik wil je graag leren kennen en jij kan al je vragen stellen en wensen kenbaar maken.
 • Garantie op 2 datums in mijn agenda. Zo hebben we bij slecht weer altijd een uitwijk mogelijkheid.
 • Een handig E-book boordevol tips en tricks als voorbereiding op je shoot.
 • Je persoonlijke Online Proofing Galerij. Vanuit je luie stoel de foto’s bekijken en uitzoeken.
 • Fotobewerking en optimalisatie van de gekozen foto’s.
 • Toegang tot mijn eigen online printshop waar je heel eenvoudig eventuele afdrukken kan bestellen.
 • Benzinekosten tot 20 km vanaf Heerlen zijn gratis, daarna betaal je €0,25 per gereden kilometer.
 • Kan je niet kiezen en wil je meer foto’s bestellen? Tegen betaling kan je meer bestanden afnemen.
 • De uitgekozen foto’s kunnen ook geleverd worden op USB-stick in een bijpassend bewaardoosje.
 • Ik kan ook een mooi linnen fotoalbum voor jullie samenstellen. Zit er bij je pakket al een album inbegrepen? Dan is het mogelijk om pagina’s toe te voegen of een groter album te kiezen. Ook kan je het fotoalbum personaliseren door het te laten graveren.
Om de fotosessie definitief te reserveren vraag ik een aanbetaling van 50%. 2 weken na de shoot ontvang je van mij de inloggegevens van je persoonlijke online Proofing Galerij. Nadat jij de leukste foto’s hebt uitgekozen ontvang je van mij de gekozen beelden in hoge resolutie en een factuur met het resterende bedrag. Lees ook mijn Algemene Voorwaarden en Privacybeleid.

Communie op scholen

Ben je op zoek naar een communiefotograaf voor jouw school?

Al een aantal jaren fotografeer ik voor diverse scholen in Limburg de communiemis. Ervaring heeft mij geleerd dat er veel komt kijken bij het maken en leveren van de communiefoto’s.

Omdat ik na de communie rechtstreek contact heb met de ouders en zij alle foto’s digitaal geleverd krijgen, heb er je als school geen omkijken meer naar en weet je dat het goed geregeld is. 

Heilige communiefeest fotografie
Communiefotograaf voor scholen

Hoe verloopt een Communie fotoshoot op school?

Alle communicantjes in de spotlight

Voorafgaand aan de plechtigheden worden er foto’s van de communicant en het gezin gemaakt. Dit kan buiten op het schoolplein of op een mooie locatie in de buurt van de school.
Ook maak ik een groepsfoto met alle communicanten samen. En wordt de wandeling naar de kerk (vaak onder begeleiding van de harmonie) op foto gezet.
Communiefotograaf voor scholen

In de kerk wordt natuurlijk de hele plechtigheid gefotografeerd;

Na de reportage neem ik zelf contact op met de ouders van de communicantjes. Zij ontvangen alle foto’s van de kerk en de foto’s die we met het gezin gemaakt hebben digitaal via WeTransfer.

Mochten de ouders toch graag een afdruk willen van een digitaal bestand, dan regel ik dit voor hun. De school heeft hier dus geen omkijken naar.

Tip: Lees ook eens mijn blog over de communiereportage voor St. Baptist. Dit is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en kinderen met autisme of een verstandelijke beperking.

Tariefinformatie

Deze prijs is voor 3 tot 4 uur fotografie, ongeacht het aantal communicantjes en wordt aan de school gefactureerd. Dit zijn ook meteen de enige kosten die jullie als school hebben. De ouders kunnen eventuele afdrukken zelf betalen.

 • Een oriëntatiegesprek: ik kom graag langs op school (of skype / telefonisch gesprek) om de planning te bespreken.
 • 3 tot 4 uur fotografie.
 • Elk communicantje krijgt alle foto’s van de kerk en de foto’s die we met het gezin maken digitaal geleverd via WeTransfer.
 • Mogelijkheid om eenvoudig afdrukken op fotopapier, canvas of dibond te kunnen bestellen.
 • Een scherpe korting bij het bestellen van afdrukken.
 • Benzinekosten tot 20 km vanaf Heerlen zijn gratis, daarna betaal je €0,25 per gereden kilometer.

Maak nu een afspraak

en ik wil graag meer weten over een communie foto reportage.
om een afspraak in te plannen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.