Bijna vakantie…

Herfst-bos-bladeren-bumper

Het is herfst!

De avonden worden steeds korter, de kaarsjes branden weer volop en ik heb de warme dekentjes alweer op de bank liggen. Ook merk ik aan de planten op mijn dakterras dat het tijd wordt om ze te gaan voorbereiden op de winter.
Ik loop deze periode ook vaker het bos in met Bumper. Hij vindt nu heel veel stokken waar hij mee kan spelen en ik geniet van de steeds veranderende kleuren in het bos. Kortom genoeg redenen om vakantie te pakken. Ik heb het hele jaar doorgewerkt, met af en toe een vrije dag voor klusjes of leuke uitjes. Maar ik merk dat ik nu toe ben aan een paar weekjes niks hoeven. En mooie wandelingen met Bumper maken.

Herfst Bumper

Mijn vakantie is van 10 oktober tot en met 25 oktober. Helaas kan ik niet helemaal werk-vrij zijn. Er moet immers een hondenkalender gemaakt worden en aangezien Nicole zich van het project heeft terug getrokken zal ik alles alleen moeten doen. Gelukkig ben ik al erg ver met het ontwerp en heb ik al goede ideeën voor sponsoring en verkooppunten. Maar uit ervaring weet ik dat het nog veel werk is, dus ga ik een groot gedeelte van mijn vakantie hieraan besteden. Maar maak jullie geen zorgen, ik heb genoeg leuke uitjes in mijn agenda staan tijdens mijn vakantie.

Oefening baart kunst

Ik heb dus weinig opdrachten in mijn agenda staan voor oktober, maar ik heb wel genoeg te vertellen over de opdrachten van september.
Zo begon ik de maand met een symposium van de vereniging Dutch Society for Simulation in Healthcare – DSSH. Er werd gesproken over diverse simulatiecentra en “serious gaming” en welke voordelen deze manier van medisch onderwijs heeft voor de patiëntveiligheid, wetenschappelijk onderzoek en kwaliteitsmanagement in de gezondheidszorg. Zeer interessant, want ook fotografie en videografie kwamen als hulpmiddelen bij onderwijs aan bod. Maar het leukste is toch als iedereen nieuwe technieken mag uitproberen.

Symposium-DSSH-event-MUMC

De laatste festivals van de zomer

Halverwege september viel ook de Aardschok weer op de mat. Dit keer met een verslag van Alcatraz Festival en Dynamo Metal Fest. In augustus heb ik op beide festivals gefotografeerd en het is altijd een verrassing wat de redactie met de foto’s heeft gedaan. En ik vind het ook altijd leuk om te zien welke foto’s mijn partners in crime Eus en Kick hebben ingeleverd.
Ook dit jaar was het een flinke klus om alle foto’s af te werken en zoveel mogelijk bands te fotograferen op de festivals, maar met z’n drietjes hebben we een mooi overzicht weten te maken. Alhoewel er naar mijn idee toch een aantal bandjes ontbraken in de verslagen. Maar dit zijn ook persoonlijke favorieten en ik kan me voorstellen dat niet iedereen op deze bandjes zit te wachten 😉

Watain-metal-muziekfotografie-festiva

Netwerken met veel kleur

In september ben ik ook buiten mijn comfortzone getreden. Muriel van Ill Graff Design vroeg me mee naar een netwerkevent in Utrecht. Totaal niet mijn ding! Maar Muriel wist me over te halen en ergens was ik ook wel nieuwsgierig of ik misschien iets nieuws kon leren. En zo stond ik dus op een vrijdagochtend in Utrecht met 150 andere, vooral vrouwelijke ondernemers. En wat me opviel (en lichtelijk irriteerde) was dat deze vrouwen bijna allemaal roze of rood aanhadden. De organisatie had namelijk een mail de deur uitgedaan waarin ze opriepen om kleding aan te trekken waar je je krachtig in voelt. Zij deden zelf rood en roze aan. Gevolg: zeker 50% van de vrouwen had minimaal 1 van deze kleuren aan.

netwerkbijeenkomst-utrecht-netwerken

En dat vind ik dan jammer. Want dan ben je niet jezelf, niet authentiek en niet dus ook niet krachtig naar mijn idee. Dus dat was mijn eerste leermoment 😉
De rest van de dag was gevuld met heel veel enthousiasme en high-fives (ook iets waar ik niet zo goed tegen kan). We hebben tips gekregen over hoe je naar je bedrijf moet kijken en we moesten nadenken over onze pitch en hoe we ons het beste konden presenteren. En hoe we moeten netwerken. Nu weet ik dat ik heel slecht ben in netwerken, maar ik kreeg wel al snel door dat ik een stuk verder ben dan de vrouwen die daar zaten. Veel waren net begonnen met hun eigen bedrijf en waren nog erg onzeker over wie ze zijn,  waar ze voor staan en wie hun klanten eigenlijk zijn. Dus ik kan me voorstellen dat zij veel aan de tips hebben gehad.

De dag was uiteindelijk gezellig, vooral de autoritten met Muriel. De lunch was goed verzorgd en ik heb een aantal leuke mensen leren kennen. Maar eerlijk gezegd heb ik weinig geleerd. Zeker omdat mijn klantenkring heel uiteenlopend is en mijn “medische fotografie pitch” toch heel anders is dan mijn “familiefotografie pitch”. Ik vind het dan ook erg jammer dat daar niet meer aandacht aan werd besteed.

Banner van glas

In mijn vorige blog vertelde ik al over de branding shoot die ik voor Glaskunstenaar Tanja T heb gemaakt. In september heb ik alle gekozen foto’s bewerkt en opgestuurd. Maar 1 foto had voorrang, want deze wilde ze gebruiken voor een banner. En deze moest begin oktober klaar zijn. Dus deze foto had ze als eerste in haar mailbox zitten. En hoe leuk is het dat je een paar dagen later een enthousiast berichtje krijgt met de foto van de nieuwe banner?

brandingshoot-resultaat-banner-limburg

It’s my party…

In de laatste week van september ben ik naar Roggel gereden om een cakesmash te fotograferen. Vorig jaar heb ik Ella gefotografeerd toen ze 1 jaar werd. Met een slagroomtaart en leuke ballonnen was het plaatje compleet. Dit jaar was haar zusje Lis aan de beurt. Maar Lis was iets lastiger vast te leggen dan Ella. Lis liep namelijk al heel veel rond en de taart was niet heel interessant. Gelukkig had ik hulp van mama Sanne en oma. En ook grote zus Ella was van de partij. Dus het was een gezellige chaos, zoals het ook hoort bij een cakesmash.

Cakesmash-Roggel-verjaardag-limburg

Nog een paar dagen en dan begint mijn vakantie. Deze dagen zal ik gebruiken om nog wat klussen af te werken en mijn klanten te laten weten dat ik er even tussenuit ben. En ik ben al stiekem plannen aan het maken voor na mijn vakantie. Een leuke fotoshoot met een harpiste, een aantal klusjes voor R&T en wat muziekfotografie. En wie weet misschien toch nog even naar Zweden voor een paar dagen ontspanning en goede gesprekken met vrienden. Maar laat ik eerst deze vakantie maar eens gaan vieren 😉

Tot volgende maand XX

 

2 Comments

  1. Helmi

    Dag Andrea, een fijne blog. Je schrijft erg prettig. Als lezer voel je je meteen betrokken bij hetgeen je vertelt. Blijven doorgaan, een fijne vakantie. Een lieve groet Helmi

    1. Ah wat lief, Helmi! Dank je wel voor je lieve woorden.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *