Het is weer voorbij, die mooie zomer!

Behind-the-scenes-Glaskunstenaar-tanja

Terwijl heel Nederland geniet van een heerlijke vakantie werk ik de hele maand augustus door. Het is verschrikkelijk druk met opdrachten. Daarnaast wordt mijn vrije tijd opgeslokt door de hondenkalender. Helaas heeft Nicole van Honden Verzorgings Instituut aangegeven dat ze weinig tijd heeft om zich met de rest van het project bezig te houden, dus ga ik alles alleen tot een goed einde brengen. Maar dat gaat helemaal lukken! Zeker nu ik wat hulp heb gekregen van Muriel van Ill Graff Design. Samen hebben we een duidelijke planning gemaakt, zodat ik weet wat er nog moet gebeuren en wat er zeker niet vergeten mag worden. De komende tijd ga ik aan de slag met de lay-out van de kalender. De tips en korte tekstjes moeten worden geschreven. Ook moet ik gaan nadenken over hoe mensen zich kunnen inschrijven. En het lastigste: sponsoren zoeken! Dus als jullie iemand weten die geïnteresseerd is om een super leuke kalender te sponseren, let me know! Willen jullie op de hoogte blijven van de leukste hondenkalender van Limburg? Volg me dan op Facebook of Instagram.

planning-hondenkalender

Teamwork

Begin augustus heb ik met de mannen van Metasuite een opdracht gedaan voor de Maastricht Awards. Ik ken Johan en Vincent van Metasuite al jaren. Ze hebben begin dit jaar samen een bedrijf opgericht wat bestaat uit fotografie en videografie. En toen ze een beetje krap zaten in fotografen benaderden ze mij. Ik mocht me melden bij Studio Radium in Maastricht, een super gave industriële locatie met een prachtige studio op de eerste etage. Daar gingen we samen aan de slag met de mensen van Studio Radium en de mensen van de Maastricht Awards. Ik fotografeerde de deelnemers voor de website en het videoteam van Metasuite maakte een introductiefilmpje van alle deelnemers. 8 leuke, enthousiaste ondernemers verschenen voor mijn camera. En tijdens de 2e sessie halverwege augustus fotografeerde ik nog eens 4 ondernemers.
Het was even wennen voor me om een heel team om me heen te hebben. Zo waren er mensen die de studio al voor me hadden opgesteld, werkte Vincent de foto’s af, hielp Noëlle van Sessibon mee met de poses en poederde de visagist en lustig op los. Heerlijk! Vaak moet je zelf overal aan denken en de ladder opklimmen om dat ene lampje toch net iets anders te zetten. Dus ik werd heel erg verwend bij Studio Radium! En de foto’s zijn super leuk geworden.

Metasuite-MaastrichtAwards-Studioradium

Brandingshoot met een glazen randje

Vlak na de relaxte shoot bij Studio Radium moest ik echt aan de bak tijdens de shoot van Tanja Theunissen. Tanja ken ik al jaren en ik vond het dan ook enorm leuk toen ze me belde om te vragen of ik foto’s kon maken van haar en haar nieuwe avontuur. Ze heeft namelijk haar communicatie werkzaamheden aan de wilgen gehangen en heeft gekozen om haar droom na te jagen: Glasartiest. En wat maakt ze een prachtige dingen.

We hebben samen alle werkzaamheden die Tanja doet in beeld gebracht. En daar moet je soms voor op machines klimmen (zie foto). Ook hebben we nog enkele portretten geschoten en glazen voorwerpen gefotografeerd. Binnenkort zoekt Tanja de beste foto’s uit en dan zullen deze op haar site verschijnen. Ik kan niet wachten om te zien wat ze in de toekomst allemaal gaat creëren.

Behind-the-scenes-Glaskunstenaar-tanja

Stof happen, truffelchips en metalbands

Augustus stond ook in het teken van 2 festivals: Alcatraz Metal Festival & Dynamo Metal Fest. Dus trok ik halverwege augustus richting Kortrijk voor een weekendje muziek op Alcatraz. Samen met mijn collega’s Kick en Eus van Aardschok hebben we het festival en de bands vastgelegd. Super toffe bands gezien en een enorm leuke tijd gehad met de mannen en meiden van Aardschok (bedankt voor het bier en de chips, Mike!)
Het was wel een pittig weekend, want ik reed elke dag op en neer naar huis. Ik kon Bumper niet naar de opvang brengen, omdat deze vol zat. Dus ging ik elke nacht lekker thuis slapen, met een snurkende Bulldog naast me. Ik vind het sowieso erg fijn om na een dag ploeteren op een festival, met heel veel indrukken, mensen en hard geluid, rustig in mijn auto te zitten en daarna in mijn eigen bed te slapen. En naar mijn eigen schone toilet te kunnen gaan 😉

Alcatraz-sfeerfoto-podium

Het weekend erna deed ik hetzelfde, maar dan in Eindhoven bij Dynamo Metal Fest. En dit festival heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart. Want toen ik 15 jaar was mocht ik van mijn ouders naar een festival. Het grootste metal festival van die tijd: Dynamo Open Air. Vanaf dat moment was ik verkocht. De sfeer, de bands en de mensen, alles klopte. En toen al liep ik met een klein cameraatje rond op het festival om vanuit het publiek mijn favoriete bands te fotograferen. Nu is dat laatste heel anders. Gewapend met mijn professionele camera en lenzen sta ik bij elke band de eerste 3 nummers te fotograferen in de fotopit. Zoekend naar net die ene blik of beweging die mijn foto zal onderscheiden van de foto’s die mijn collega’s in de pit maken. Gelukkig is het in de pit altijd gezellig, je komt elk jaar weer dezelfde mensen tegen. Iedereen geeft elkaar de ruimte en probeert rekening met elkaar te houden. Zo trok een collega-fotograaf me deze editie van Dynamo naar de kant toen een crowdsurfer op me dreigde te landen. En uiteraard waren Kick en Eus ook weer van de partij. Altijd gezellig met deze mannen en hun vrienden/familie.
De foto’s van Alcatraz en Dynamo verschijnen binnenkort weer in de Aardschok, super spannend!

Dynamo-sfeerfoto-podium

Symposium “aan de toog”

Na 2 weekenden stof happen, zonnebrand smeren en de meest extreme bands fotograferen werd ik gevraagd om de fotografie voor een symposium van het Mumc+ te verzorgen. Een andere sfeer en omgeving, maar net zo leuk! Zeker omdat dit symposium werd gecombineerd met een borrel op het Preuvenemint. Van 11 tot 14 uur kregen de luisteraars interessante presentaties over de gezondheidszorg in Zuidoost-Nederland. En daarna vertrokken we naar het Vrijthof om verder te praten over de presentaties onder het genot van een hapje en een drankje. Dit alles heb ik vastgelegd en de foto’s zijn ondertussen al verstuurd naar het MUMC+

Preuvenemint Event MUMC

Dubbel Doopfeest

In het laatste weekend van augustus reed ik naar Het Heuvelland om de doop van Tuur en Finn vast te leggen. Tuur was een praatgrage kerel van bijna 2 jaar oud en net grote broer geworden van Finn. Samen werden ze gedoopt in een klein, romantisch kerkje in Sint Geertruid. Het was nog een hele klus om Tuur zover te krijgen dat hij ook daadwerkelijk met zijn familie op de foto wilde. Hij had het veel te druk met spelen. Finn boeide het allemaal niet, zolang hij maar een flesje kreeg. In de kerk gedroegen de heren zich voorbeeldig. En toen de pastoor hun hoofdje nat maakte met het gezegende water gaven ze geen kik!
Ik ga de foto’s snel uitzoeken en in een online album plaatsen zodat Pierre en Inge de leukste foto’s kunnen uitkiezen.

(Nog steeds) Geen vakantie voor mij

In september is er helaas ook geen ruimte voor vakantie. Ik begin meteen met een opdracht voor HECHT, het magazine voor de medewerkers van het Mumc+. Dan door met een familie fotoshoot, een cakesmash shoot, een symposium voor verpleegkundigen, uithelpen bij medische fotografie en uiteraard de hondenkalender. O en ik ga nog naar een netwerkbijeenkomst in Utrecht. Normaal niet mijn ding, dus ik ben heel benieuwd wat ik ervan ga vinden. Maar ik heb een open mind en ik ga met een vriendin. Dus ik heb minimaal een gezellige dag. Ik hoop uiteindelijk in oktober toch een paar dagen vrij te kunnen nemen, al is het om met Bumper naar een paar hondenzwembaden te gaan.

Tot volgende maand!

XX Andrea

2 Comments

  1. Ik vind het heel tof om elke maand opnieuw jouw blogs te lezen. Tis heerlijk om te zien wat je allemaal doet en waar je mee bezig bent. Zo is het net alsof ik er bij ben. Oh en een sponsor voor de hondenkalender heb je al bij deze. 😉

    1. Ah super lief van je!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *