Mooie opdrachten en een enkele traan

Afscheidsfotografie-Uitvaart-Maastricht-traan

Vorige keer eindigde ik mijn blog met het verslag van het Graspop Festival. De foto’s die mijn collega Eus en ik gemaakt hebben staan deze maand in het Metal Magazine Aardschok. En afgelopen zaterdag viel eindelijk de Aardschok op de mat.

Metalkiekjes

Ik vind het na 15 jaar nog altijd spannend om mijn foto’s terug te zien in een magazine. Ik stuur namelijk per band die ik fotografeer zo’n 3 tot 5 foto’s door naar de redactie van Aardschok. Dus het is voor mij dus ook een verrassing om te zien welke foto’s de redactie gekozen heeft. 

Dit jaar is het een mooi overzicht geworden van 14 pagina’s met zo’n 60 foto’s en uitgebreide recensies van 4 dagen muziek. Ik ben blij met de foto’s die gekozen zijn. En de foto’s die niet gekozen zijn? Die ga ik vanaf nu delen op mijn bandfotografie-pagina op Instagram en Facebook.

Aardschok-graspop-verslag

Oefening baart kunst

Vorige maand is mijn nieuwe site gelanceerd. En om alles zelf goed bij te kunnen houden op te site kreeg ik begin juli een cursus van Muriël van Ill Graff Design. 

Op het terras van Windraak 31, onder het genot van koud drankje, kreeg ik uitgelegd hoe ik mijn eigen blog online zet, hoe ik foto’s in mijn portfolio toevoeg en hoe ik voor mijn klanten een persoonlijke gallery kan maken. Zo kunnen zij vanuit hun luie stoel thuis de foto’s bekijken en uitkiezen welke ze uiteindelijk uitvergroot willen hebben.

training-website-wordpress

Helaas moest ik de cursus wel wat inkorten, want ik had die middag nog een leuke opdracht voor het Vista College in Heerlen. Een groep van zo’n 70 studenten kreeg die middag hun diploma uitgereikt. 

Feestje!

Nu heb ik wel vaker diploma-uitreikingen gefotografeerd, maar zoals het Vista College het aanpakt was voor mij compleet nieuw.  Het was namelijk één groot feest.

Alle leraren vormden een ere-haag voor de studenten die op het podium hun diploma in ontvangst namen. En dat omlijst door leuke foto’s van de leerlingen en leraren geprojecteerd op een groot scherm, gezellige muziek en een gave lichtshow. Ik maakte van elke leerling een foto met hun diploma en als laatste heb ik een groepsfoto gemaakt van alle leerlingen, familie en leraren. Deze zal groot afgedrukt worden en op het Vista College een plekje krijgen. 

diplomauitreiking-eventfotografie-vista-college

Meet the models van de hondenkalender

Ook heb ik deze maand de hondenkalender weer opgepakt. Voor de mensen die het nog niet weten: samen met Honden Verzorgings Instituut Limburg maak ik een kalender voor honden en hun baasjes. Afgelopen maart en april heb ik 13 honden gefotografeerd in de studio. En hier zijn hele leuke foto’s uitgekomen. Niet alleen voor de kalender, maar ik heb ook enkele portretten geschoten van de honden. Zo hebben de baasjes een leuk aandenken aan de shoot. 

Zoals het baasje van Ollie, die deze muurcirkel heeft besteld. 

dierenfotografie-hondenfotograaf-hondenkalender

De kalender heeft elke maand een ander thema. Denk aan “gebitsverzorging” of “op vakantie met je hond”. Je vindt in de kalender niet alleen mooie foto’s van onze modellen, maar ook handige tips en leuke recepten. Een must-have voor elke hondeneigenaar dus.

Voor nu moeten de foto’s nog bewerkt worden, de tips en andere informatie moet nog geordend en gecheckt worden, de kalender moet nog opgemaakt worden voor de drukker, ik moet nog op zoek naar sponsors en een goed doel waar een deel van de opbrengst aan gedoneerd wordt. 

Het is de bedoeling dat de hondenkalender halverwege oktober het levenslicht gaat zien. Dus de komende 2 maanden moet ik nog flink veel werk verzetten 💪🏻

Deze week zal ik beginnen met het voorstellen van alle hondenmodellen op social media, Meet the Models! Ook zal ik jullie meenemen in elke stap van het proces van het ontwerp van de kalender. Zo weten jullie wat jullie kunnen verwachten en wanneer de kalender precies in de verkoop gaat. Dus houd mijn social media goed in de gaten!

Nieuw leven

In de laatste week van juli heb ik foto’s gemaakt van mijn zwangere vriendin Nadia en haar gezin. Ik ken Nadia al meer dan 10 jaar en toen zij haar eerste kindje kreeg hebben we alleen foto’s gemaakt toen haar dochtertje al een paar maanden oud was. En de shoot was toen niet eens voor hun zelf, maar voor een reclamecampagne voor het Maastricht UMC+

Dit keer wilde Nadia en haar man toch ook graag een zwangerschapsreportage, gecombineerd met een gezinsshoot. Maar omdat Nadia een powervrouw is en tot het einde van de zwangerschap nog enorm in de weer was met studie en werk, dreigde het weer vergeten te worden. Op het allerlaatste moment, 6 dagen voor de uitgerekende datum, hebben we de shoot alsnog gedaan. 

En daar liep ze dan, op een belachelijk warme dag, hoogzwanger op haar slippertjes over de heide heen. Toen we een mooi plekje gevonden hadden ging iedereen lekker ontspannen staan en daardoor ging de shoot lekker snel. Na de shoot hebben we nog lekker in het zonnetje gezeten.

Ondertussen heeft het gezin de foto’s al gezien in hun persoonlijke online gallery en ze waren erg blij met het resultaat. 

En de baby? Die is er ondertussen ook!

zwangerschapsshoot-zwangerschapsfotografie-parkstad

Afscheid

Eind juli stond niet alleen in het teken van nieuw leven, maar helaas ook van afscheid. 

Ik werd benaderd door een kennis met de mededeling dat haar beste vriendin gestorven was. De man van de overledene wilde graag dat ik het afscheid fotografeerde. 

 

Het is niet de eerste keer dat ik foto’s voor deze familie maak. Zo’n 10 jaar geleden heb ik namelijk ook hun bruiloft gefotografeerd. En dit was zo’n leuke bruiloft! Lekker persoonlijk, bij hun thuis, met heel veel familie en vrienden. 

Dus ik vond het een hele eer dat ik nu weer gevraagd werd, ookal was ik een beetje bezorgd om mijn eigen emoties. Het is namelijk de eerste keer dat ik de overledene ken. Maar ik wist ook meteen dat ik het wilde vastleggen voor de familie op de manier zoals ik dat doe. 

Afscheidsfotografie-Uitvaart-Maastricht-traan

Het was een prachtig afscheid, waar ruimte was voor een traan, maar ook het leven gevierd werd. De locatie van het afscheid was een mooie, kleine kapel waar het zonlicht prachtig naar binnen scheen. Er werden mooie toespraken gehouden, liefdevolle herinneringen gedeeld en klassieke muziek gedraaid. 

 

Na het afscheid in de kapel zijn we naar België gereden. Daar werd op een prachtige mediterraans terras een glas champagne gedronken om het leven te vieren. Ik vond het heel mooi om te zien dat er na het verdriet van het afscheid ook weer gelachen kon worden. 

Geen vakantie voor mij

Juli was dus een maand met uitersten. In augustus zal dit iets minder extreem zijn. Maar ook voor deze maand staan veel verschillende opdrachten in mijn agenda, ondanks dat veel bedrijven en klanten op vakantie zijn.

Zo ben ik gevraagd om een doop te fotograferen, staan er 2 festivals op de planning voor Aardschok, ga ik een glasbewerkster in haar atelier fotograferen, leg ik een medisch symposium vast en ga ik een middagje op Het Preuvenemint fotograferen. Van alles wat dus! Helaas nog geen vakantie, maar met zo veel leuke opdrachten wil ik niet eens op vakantie 😉

 

Ik begin de maand augustus met een studioshoot van 11 Maastrichtse ondernemers. In mijn volgende blog zal ik jullie weer helemaal bijpraten.

 

Tot dan! 

Xx Andrea 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *