Festivals en Familieshoots, het is zomer!

Floor Jansen

Oeps, veel te laat met het posten van mijn blog over juni. Omdat er enkele problemen waren met het online zetten van mijn blog en de de laatste dagen van juni enorm druk waren, kan ik nu pas mijn blog aan jullie laten zien. Maar beter laat dan nooit, toch? Dus laten we snel beginnen. 

Familiefoto’s

Tijdens het eerste weekend van juni hadden we in Limburg super lekker weer. Dus eindelijk kon de fotoshoot van familie Metternich doorgaan. Deze shoot stond al 2 jaar gepland, maar door Corona hebben we deze vaak moeten verplaatsen. En toen Corona geen roet meer in het eten gooide, was het weer heel slecht. Maar eindelijk werd het beter weer. En nog belangrijker: iedereen kon op deze zaterdagochtend op de heide zijn. 

Ik ken de familie Metternich al heel erg lang, Sandy is al meer dan 20 jaar één van mijn beste vriendinnen. Dus dat zorgde ervoor dat iedereen vanaf het begin redelijk ontspannen was. Na enkele tips van mij over poseren gingen we meteen aan de slag.

Familiefoto

Tijdens een familieshoot begin ik altijd met de familiefoto. Dan kan iedereen een beetje wennen aan mij en mijn camera. Wat ik vaak zie is dat mijn modellen bij de eerste foto’s altijd wat stijf zijn en niet goed weten wat ze moeten doen.  Aanwijzingen helpen dan wel, maar wat ik het beste vind werken is dat ik een tweede locatie opzoek, iets verderop. Terwijl we ons verplaatsen ontspant de familie meestal en wordt er volop gekletst en gegrapt, waardoor mensen op de tweede locatie ontspannen op de foto’s staan.

En zo was dat ook bij deze familie. Nadat we alle mogelijk combinaties gefotografeerd hadden en ook nog even snel van iedereen een mooi portret hadden geschoten was het tijd voor een koud drankje op het terras. Nog een voordeel als je je klant al lang kent 😉

Een nieuwe site!

Waarschijnlijk hebben jullie het al gezien, maar op 10 juni heb ik mijn nieuwe site gelanceerd! Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar wat ben ik trots op het resultaat. 

Samen met Muriël van Ill Graff Design heb ik een overzichtelijke site gemaakt, met zowel mijn zakelijke – als persoonlijke fotografie. Mijn klanten kunnen nu veel beter en sneller de informatie vinden waar ze naar op zoek zijn. En dat heb ik al gemerkt in het aantal reacties van (toekomstige) klanten en in de aanvraag van offertes. Ik heb aanvragen lopen voor een bruidsreportage, familiefoto’s en een cakesmash, maar ook voor de fotografie van een symposium en een brandingshoot.

Het is wel nog even wennen om alles zelf aan te passen, ik ben geen wonder in WordPress. Maar na een uitgebreide cursus van Muriël moet het gaan lukken. Dit blog heb ik immers ook zelf op de site gezet (na enkele paniektelefoontjes naar Muriël)

Online gallery

Binnenkort wordt de webshop aan mijn site gekoppeld. Op deze manier kan mijn klant meteen foto’s bestellen vanuit hun persoonlijke gallery en kunnen reportages op deze manier aanbetaald worden. Een stuk makkelijker en klantvriendelijker. Uiteraard zal niet alles via de webshop gebeuren, persoonlijk contact met mijn klanten staat nog steeds op nummer 1 bij mij.

Zorgen met mijn camera

In juni heb ik ook weer veel als medisch fotograaf gewerkt in Maastricht. Mijn collega’s hadden een welverdiende vakantie, dus liep ik weer met mijn camera door het ziekenhuis heen. We merken echt dat de medische fotografie steeds meer wordt ingezet door artsen als ondersteuning van de behandeling van patiënten. Het was enorm druk. Ook is er veel inhaalzorg, dus het was flink aanpoten. 

Festivals, vrienden en fotografie

Eindelijk mocht ik in juni weer fotograferen op 2 festivals. Dat is toch wel het allerleukste wat ik als fotograaf mag doen.Het zou een druk weekend worden, want beide festivals vielen in hetzelfde weekend. 

Dus de planning was: donderdag Graspop, vrijdag Pinkpop, zaterdag en zondag weer Graspop in Dessel. Ik maakte me wel wat zorgen over mijn uurtjes slaap, maar vol energie ging ik donderdag naar België. En wat was het fijn om weer de wei op te lopen en te gekke bands aan het werk te zien. Maar ook om iedereen van de Aardschok – en Graspopfamilie weer te zien. Alsof de 2 Corona jaren nooit bestaan hadden. 

Graspop Festival 2022

ik fotografeer al bijna 20 jaar op Graspop. Samen met mijn collega Eus Straver leg ik alle bands vast voor Aardschok Magazine. En ook dit jaar waren we weer een perfect team. Samen hebben we zo’n 100 bands gefotografeerd.

Helaas moest Eus op vrijdag alles alleen op Graspop fotograferen, want die dag werd ik verwacht op Pinkpop om de shows van Floor Jansen en Nightwish te fotografen. Het was enorm fijn om iedereen van de Floor Jansen productie weer te zien. Maar nog leuker was het om met de mannen van Nightwish weer een drankje te doen. Ik heb die gekke Finnen gemist de afgelopen 2 jaar. Het voelde dan ook weer helemaal vertrouwd toen ik in het zonnetje zat, met een Gin Tonic en overal Fins om me heen hoorde. Wat heb ik dat gemist!

Floor Jansen

De shows van Floor en van Nightwish werden enorm goed ontvangen en ze kregen veel complimenten (zelfs van Metallica). Maar ik kwam er toch weer achter dat Pinkpop absoluut niet mijn ding is. Te veel bloemetjes jurken, roze hoedjes en teenslippers. En te weinig goede metal. Dus ik was ook heel erg blij dat ik zaterdagochtend weer op Graspop stond. Niets zo fijn als de dag beginnen met een gaaf optreden van een steengoede blackmetal band. En 80.000 vriendelijke mensen gekleed in zwarte (band)shirts past toch meer bij me.

Dimmu Borgir Festivalfotografie

Zaterdag en zondag hebben Eus en ik hard gewerkt om alle bands op de foto te krijgen, maar gelukkig was er genoeg tijd om alle bekenden en vrienden te zien. Zo kon ik heerlijk bijkletsen met Hannes van Dahl, de mannen van Tribulation en Dimmu Borgir. Maar de kers op de taart was toch wel dat Floor naar de show van haar man Hannes kwam kijken en dat we samen als vriendinnen, niet als fotograaf en zangeres, vanaf de geluidstoren Sabaton konden kijken. Uiteraard ontbrak de wijn niet 😉

De foto’s die Eus en ik als muziekfotograaf gemaakt hebben op Graspop zullen in de volgende editie van de Aardschok te zien zijn. Het is altijd spannend om te zien welke foto’s gekozen zijn. En dat heel veel lezers onze foto’s gaan zien. 

Graspop Festival

In juli staan er geen festivals op, helaas. Ondertussen zijn we ook alweer bijna 3 weken in juli beland en heb ik al veel leuke dingen geleerd en gefotografeerd. Maar daarover meer in het volgende blog. Dit keer zal ik op tijd zijn, beloofd!

XX Andrea

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *