Gedwongen rust is nooit fijn voor een fotograaf

Beckflash zakelijke fotografie portret MUMC
Gedwongen rust is voor niemand leuk, maar als je als fotograaf een week lastig kan zien is het een regelrechte ramp. Tijdens het uitkloppen van een theedoek kreeg ik een metalen clip in mijn oog. Vraag me niet hoe, ik weet alleen dat het heel erg veel pijn deed. Mijn oog werd ook meteen blauw en het brandde als een idioot. Na een half uurtje met ijs op mijn oog gezeten te hebben ging het wel weer ok. Ik zag ook niet meteen een beschadiging in mijn iris en met wat make-up kon ik mijn blauwe oog verbergen. Opgelost dacht ik. Tot ik de dag erna veel last had van daglicht dat in mijn oog viel. Toch maar even naar de dokter. Gelukkig bleek er niks beschadigd te zijn. Alleen maar een flinke bloeduitstorting achter mijn oog. Oplossing: het oog minimaal een week rust geven door het af te plakken of door overdag een zonnebril op te zetten. Ook binnen. Ik heb voor het laatste gekozen. Maar wat was ik blij dat ik die week weinig opdrachten buiten huis had

Wel ben ik die week foto’s gaan maken van 2 veulentjes. Zoals sommige van jullie weten fotografeer ik veel honden en katten. En als ik dan de kans krijg om 2 kleine veulens te fotograferen, grijp ik deze meteen aan. Ook om paardenfotografie te oefenen, want het is toch een heel ander genre fotografie. Samen met een vriendin heb ik geprobeerd de veulens in de wei goed op de foto te krijgen, maar de mama’s beschermden hun baby’s enorm goed. Maar met wat geduld heb ik ze toch erop gekregen.

Beckflash Dierenfotografie Equine Paardenfotografie
Verder ben ik ook bezig geweest met de foto’s van de hondenkalender. Ik heb de leukste foto’s uitgezocht voor de kalender en de beste portretten doorgestuurd aan de baasjes. Zij mogen 2 foto’s uitzoeken die ze gratis ontvangen als bedankje voor hun medewerking. In juni gaan Nicole van Honden Verzorgings Instituut Limburg en ik weer onze koppen bij elkaar steken om de kalender tot leven te brengen. Welk ontwerp gaan we gebruiken? Welke uitleg komt er bij de thema’s? Welke goed doel willen we steunen? Waar en hoe gaan we de kalender verkopen? En hoe gaan we social media inzetten om onze kalender onder de aandacht te brengen? Een flinke klus nog, maar wel een enorme leuke uitdaging! Als jullie nog tips hebben horen we dat graag.
Beckflash hondenfotografie hondenkalender dierenfotograaf

De laatste 2 weken van mei ben ik veel aan het werk geweest in het Maastricht UMC+. Vooral als medisch fotograaf. En het was enorm druk op de afdeling. Mooi om te zien dat steeds meer specialisten onze expertise inschakelen bij het vastleggen van een ziektebeeld. Dagen met minimaal 35 patiënten die gefotografeerd moeten worden zijn tegenwoordig vaker regel dan uitzondering. 

Gelukkig loopt alles op rolletjes op de afdeling en is er vaak ook tijd voor een goede grap of wat extra tijd en aandacht voor de patiënt. Ik mocht ook een portretfoto voor de Stafdienst communicatie maken. Onze voorzitter van de Raad van Bestuur, Helen Mertens, en de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboud UMC, Bertine Lahuis, heb ik samen op de foto gezet. Lekker buiten in een park. De dames kletsen er vrolijk op los en dat zorgde voor een hele fijne sfeer en dus ongedwongen foto’s.

Beckflash zakelijke fotografie portret MUMC
Doordat het een vrij rustige maand was kreeg ik de ruimte om dingen te doen die al lang op mijn lijstje stonden. Zoals de boekhouding, een opzet voor een digitale nieuwsbrief te maken, de laatste puntjes op de i zetten voor de nieuwe site enzovoorts. Dit zijn altijd van die klusjes die op de plank blijven liggen. Bij mij tenminste. Helaas heb ik nog niet alles kunnen afmaken, maar het begin is gemaakt.

Wat wel helemaal af is is mijn nieuwe site! Bloed, zweet en tranen van zowel mij als Muriel van Ill Graff Design zitten er in. Maar hij is prachtig geworden, al zeg ik het zelf. Op mijn site is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de zakelijke en persoonlijke fotografie. Zo kan je sneller en beter de informatie vinden die je zoekt. En nog beter: je kan meteen contact met me opnemen via een contactformulier of direct een fotoshoot boeken!
Vanaf 10 juni gaat de nieuwe site online en vanaf dat moment ga ik ook mijn gloednieuwe logo gebruiken. Super spannend allemaal, ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

Juni gaat gelukkig iets drukker worden dan vorige maand. Naast een familie shoot, de hondenkalender en de medische fotografie heb ik ook eindelijk weer een 2-tal festivals op de planning staan. 3 dagen Graspop in België en 1 dag Pinkpop in Landgraaf. En wat verheug ik me hierop! Niet alleen om eindelijk weer te gekke bands te kunnen fotograferen, maar ook om alle vrienden uit de metalwereld weer te kunnen zien. 

In mijn volgende blog vertel ik hier meer over, dus tot dan!

Beckflash Evenement concerten muziekfotografie

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *