Natte neuzen en slapeloze nachten

swiffer-hondenkalender-huisdier-hondenfotograaf-min
Dat is in het kort wel de omschrijving die bij april past. Want ik heb veel honden voor de hondenkalender gefotografeerd en door een absurde deadline voor een bedrijfscatalogus heb ik letterlijk 6 nachten nauwelijks geslapen. Maar laat ik beginnen met de 7 topmodellen die begin april voor mijn camera stonden.
In maart fotografeerde ik al de eerste 6 modellen voor onze kalender. In de kelder van het huis van Nicole had ik een kleine studio ingericht. En ookal was het erg krap en behelpen, de sessies van de eerste honden waren goed gegaan. In april kwamen Khassis en Khayim, Teddy, Swiffer, Marley, Jack en Bailey langs in de studio. En iedereen deed enorm zijn best. Zo werd Swiffer in een koffer gezet en moest Teddy zijn poten op een fotocamera zetten. Jack, de Jack Russel, was een beetje angstig, maar met hulp van de kinderen van Nicole ontspande hij net genoeg om de shoot tot een succes te maken.
Deze week ga ik aan de slag met de foto’s die ik van alle honden geschoten heb. Ik maak een albumpje voor elk baasje, want ik heb niet alleen foto’s voor de kalender geschoten, maar ook enkele portretten van de honden. Dus baasjes, nog heel even geduld!
swiffer-hondenkalender-huisdier-hondenfotograaf-min
Topmodel Swiffer
De reden waarom ik nog niet ben toegekomen aan de foto’s van alle hondenmodellen is een uitvoerige catalogus die ik voor R&T E-line Floorpads gemaakt heb. 66 pagina’s vol met vloerpads, microvezeldoeken, padhouders en schoonmaakbenodigdheden. En van alle producten heb ik foto’s gemaakt en heeft R&T teksten aangeleverd. Alleen kwamen de teksten door omstandigheden op het laatste moment, dus heb ik een aantal nachten doorgewerkt. En uiteindelijk is het gelukt om de catalogus op tijd bij de drukker te krijgen.
Wat een enorme klus was het, maar ik ben enorm trots dat het me gelukt is. Ook omdat het ontwerpen van een catalogus niet mijn corebusiness is, dus het kost me altijd meer tijd en energie om het perfect te krijgen. Nu is het afwachten tot de catalogus bij de drukker van de band komt gerold, dan kunnen de mannen van R&T ermee shinen tijdens de Interclean beurs. Waar ook trouwens mijn foto’s worden gebruikt om hun stand aan te kleden.
brochure-product-catalogus-productfotografie-min
Productcatalogus R&T bv
In april had ik ook sinds 2 jaar weer een festival in mijn agenda staan. Eerste paasdag vertrok ik, samen met Floor Jansen, naar Paaspop in Schijndel. En wat was het fijn om weer op een festivalterrein te staan en live muziek te horen. En om eindelijk weer in een fotopit te staan! Gelukkig ben ik het fotograferen nog steeds niet verleerd, al moest mijn lijf wel weer even wennen aan het vele lopen, het hoge podium en het harde geluid. Maar ik heb genoten van alles, ook van de show van Floor. En met mij 19.000 mensen in de tent.
En als het werk gedaan is, dan is het tijd voor een drankje met alle mensen van ons topteam.
festival-fotograaf-fotografie-band-floor-jansen-nightwish-paaspop-festival-min
Samen met Floor op Paaspop
In april heb ik weer enkele keren mogen invallen bij de medische fotografie van het Maastricht UMC+. Het is erg fijn om een vaste, terugkerende opdrachtgever te hebben. Zo werk ik sinds enkele maanden ook geregeld voor de Gemeente Brunssum. Afgelopen maand mocht ik de lancering van het “nieuwe buren project” fotograferen. Een nieuw project om de leegstand van winkelpanden in het centrum van Brunssum tegen te gaan. En ik mocht één dag voor Koningsdag de lintjesregen fotograferen. 14 inwoners van Brunssum die door de burgemeester verrast werden met een mooie decoratie. En dat is het leuke van mijn baan, je komt op veel feestjes en ziet heel veel blije en trotse mensen.
lintjesregen-in-brunssum-eventfotografie-evenement-speciale-gelegenheid-fotograaf-min
Wethouder Hugo Janssen van Brunssum kreeg ook een lintje
In mei staan ook weer een paar leuke feestjes op de planning. Ik ga een paar concerten fotograferen in Tilburg en Eindhoven. Ook mag ik een receptie van een jubilaris van het MUMC+ fotograferen. Verder hoop ik mijn site eindelijk klaar te hebben. Door alle leuke opdrachten blijft dit project ook steeds op de plank liggen. De enige manier om dit eindelijk goed af te ronden is een aantal dagen in mijn agenda te blokken. En om minder te twijfelen over wat ik allemaal wil laten zien en of het wel goed genoeg is.
En dan is er nog het fotoproject dat ik met Lida en Lara in februari geschoten heb. Drie totaal verschillende looks en meer dan 900 foto’s die bekeken moeten worden. Veel werk, maar mijn handen jeuken enorm om met deze gave shoot aan de slag te gaan. Al weet ik nog niet precies hoe ik de foto’s wil gaan afwerken. Maar die inspiratie krijg ik wel als ik ermee bezig ben.
Ook staat er genoeg ontspanning op de planning. Een long-overdue massage, een plantenbeurs in Tiel en eten en wandelen met vrienden en vriendinnen. Een goede balans dus.
Tot volgende maand!
plantenbeurs-liefde-voor-planten-min

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *