Iets later dan beloofd: de blog over mijn avonturen in februari

hondenkalender-maandkalender-hondenfotograaf-huisdierportret
Door de carnaval was mijn planning van eind februari iets anders dan gedacht. Want hoe fijn was het dat we met z’n allen weer laveloos hossend in een kroeg konden staan 😉 En toch merkte ik dat ik bezig was met de situatie in de Oekraïne. en veel mensen met mij. Ik zag veel blauw/geel geschminkte mensen en er werd veel over de situatie gesproken. Iedereen vond het best wel dubbel om feest te vieren terwijl nog geen 2000 kilometer verderop mensen vechten voor hun vrijheid. Toch was de sfeer goed en hebben we allemaal erg genoten van de Vasteloavend in Heerlen.
Zelf heb ik maar 1 dag gevierd. Dat was meteen genoeg, ik word ook al wat ouder 😉
Maar ook heb ik het enorm druk gehad in februari, dus enkele dagen rust was geen overbodige luxe.

Februari begon met het bekend maken van een geheim project. Samen met Nicole van Honden Verzorgings Instituut Limburg ga ik een hondenkalender maken. Een maandkalender boordevol tips over honden. Van vachtverzorging tot leuke recepten voor hondenkoekjes, alles zal aan bod komen. We hadden in januari via social media een oproep geplaatst voor modellen en uit de meer dan 100 aanmeldingen hebben we 12 honden gekozen. De komende 2 maanden zal ik ze allemaal op de foto zetten. Super spannend!

Ons eerste model heb ik halverwege februari al gefotografeerd. Reus, een puppy van 16 weken. Samen met Nicole en het baasje van Reus heb ik verschillende dingen uitgeprobeerd. Reus vond de set met de hondencupcakes het beste!
hondenkalender-maandkalender-hondenfotograaf-huisdierportret
Meteen na de fotoshoot met Reus kon ik mijn studio afbreken, want ik werd die dag nog verwacht in Den Haag. Bepakt en bezakt vertrok ik naar Kijkduin om samen met vriendinnen Lara en Lida een gave fotosessie te maken.
Make-up en Hair artieste Lida en ik hadden in januari al ons concept bepaald en besproken wat we allemaal nodig hadden om de shoot vlot en goed te laten verlopen. Een drieluik was het uitgangspunt. Lara zou voor alle 3 de concepten model staan.
Toen ik op zaterdag laat in de middag aankwam in Den Haag stonden de meiden al op me te wachten. We hebben zaterdagavond gebruikt om bij te kletsen, maar ook om de kleding en de accessoires klaar te leggen. Zo konden we op zondag meteen starten.
Zondagochtend heel vroeg werd de woonkamer van lida omgebouwd tot studio en Lara ging in de make-up. Rond het middaguur kon ik gaan schieten. En voor ik het wist was het half 8 en hadden we 3 compleet verschillende looks neergezet. Het idee van een drieluik hebben we meteen aangepast. Zo gaat dat met vrije opdrachten, je mag zelf bepalen wat je wel en niet doet. Moe, maar voldaan reed ik die zondagavond nog terug naar het zuiden. Met storm Franklin op mijn hielen.
behind-the-scenes-fotograaf-beckflash-fotografie-vrijwerk

In mijn blog van december 2021 had ik al verteld dat ik meer op social media wil posten. Dat lukt tot nu toe niet echt. Ik vergeet het simpelweg gewoon.

Maar wat ik wel postte was de foto van Floor Jansen die als albumhoes voor haar nieuwe digitale album was gebruikt. Floor reageerde heel lief op mijn bericht en toen ontplofte Facebook. Nu gebeurt dit wel vaker als ik iets over Floor post, maar dit soort aantallen waren nieuw voor me. Trots op mijn foto, maar vooral vereerd dat zoveel fans de moeite namen om een comment of een like te geven.
En een goede aansporing om toch meer te posten 😉
social-media-instagram-beckflash-fotografie-floor-jansen
Ook wat betreft de bedrijfsfotografie heb ik in februari niet stil gezeten. Ik ben druk bezig geweest met de fotografie voor de catalogus voor mijn vaste klant R&T Eline Floorpads. Alle producten moesten gefotografeerd worden. Dus zette ik mijn studio op een woensdag neer in hun showroom. Vanuit het magazijn kwamen de producten naar mijn studio en ik kon ze één voor één fotograferen.
Na een lange dag stond alles erop. Nu mag ik de producten vrijstaand maken en de catalogus gaan ontwerpen. Een flinke klus, met een hele krappe deadline. Dus de komende tijd zal ik er nog enorm druk mee zijn.
fotostudio-beckflash-fotografie-limburg
Halverwege februari werd ik weer door het Skillslab in Maastricht gevraagd om een sessie voor hun te fotograferen. Tijdens deze sessie wilden ze de lichaamstaal van artsen en patiënten goed uitgebeeld zien. Ook moesten de handelingen tijdens een onderzoek van een baby goed vastgelegd worden. Gelukkig had ik perfecte modellen die zich goed lieten sturen door mij. En voor de baby gebruikten we een pop.
De foto’s zullen voor onderwijs gebruikt worden. Zo kunnen studenten beter zien hoe lichaamshouding een gesprek kan bepalen.
Ook werd ik gevraagd door het Skillslab / de Universiteit Maastricht om een cover voor een boek te fotograferen. Ik kreeg een stethoscoop en enkele voorbeelden mee naar huis en mocht aan de slag in mijn eigen thuisstudio. De uiteindelijke foto moet nog gekozen worden, maar mijn opdrachtgevers waren al erg enthousiast over de beelden.
productfotograaf-behind-the-scenes-productfotografie-beckflash-fotografie

Om de lichtopstelling van de foto’s voor hondenkalender te bepalen, wilde ik graag oefenen met al mijn lampen en een hond. En laat ik nu een perfect model in huis hebben, mijn eigen hond Bumper. Na een aantal verschillende lichtopstellingen en wat shots van een witte achtergrond was het de tijd voor Bump om zijn talenten te laten zien. Ik had versterking voor mezelf geregeld, vriend Bas was de koekjesmanager.

Nu is Bumper een lieverd, maar geen topmodel. Hij heeft een aandacht spanne van goudvis, een gek geluidje werkt maar 1 keer en snoepjes die naar hem gegooid worden belanden meestal op zijn hoofd. Dus na 20 minuten was de lol er wel vanaf voor hem en ging hij weer over tot de orde van de dag: spelen met de koekjesmanager.

Maar ik had mijn lichtopstelling kunnen perfectioneren en had zelfs enkele leuke foto’s van mijn eigenwijze bulldog.
hondenfotograaf-beckflash-fotografie-limburg

Nog net op de valreep van februari mocht ik een hoornist van het Concertgebouworkest fotograferen. Laurens Woudenberg had nieuwe foto’s nodig en was op bezoek bij familie in het zuiden, dus trokken we een middagje naar Maastricht. Ik mocht, dankzij collega Johan Strijckers, foto’s maken in Centre Ceramique. Ook wilde ik nog foto’s maken bij de Hoge Brug in Maastricht. Laurens was een topper, het was erg koud buiten, maar hij liet zich niet kennen. En zijn vrouw Marieke lette op mijn spullen en of de kleding van Laurens wel goed zat. Ik vind het altijd erg fijn om een extra paar ogen te hebben in dit soort gevallen.

Na de shoot zijn we samen even gaan opwarmen in een gezellig koffietentje. 2 dagen later heb ik onderstaande foto naar Laurens gestuurd, hij had namelijk meteen een foto nodig voor een publicatie.
portretfotograaf-zakelijk-portret-profielfoto-beckflash-fotografie

Ondertussen zijn we maart al weer ingerold. Het ziet ernaar uit dat deze maand ook druk wordt, maar wel allemaal met leuke, gave opdrachten. En ik mag weer de medische fotografie gaan verzorgen in het Maastricht UMC+. Goede vooruitzichten dus.

Tot volgende maand!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *