Lang stil geweest…

Lang stil geweest…

Mijn laatste blog schreef ik begin november vorig jaar. En ik heb elke maand gedacht: “O ik moet het blog van deze maand nog schrijven”. Maar door de drukte in november en december lukte dit absoluut niet. 

Tijdens de laatste maanden van het jaar is het altijd erg druk en dit jaar was het niet anders. Naast alle “standaard kerstcadeautjes” voor klanten had ik ook de hondenkalender die eind november eindelijk het levenslicht zag. Het was een helse klus om alles op tijd af te krijgen, zeker omdat de drukker de kalenders de eerste keer verkeerd had gedrukt. Maar wat ben ik trots op het eindresultaat en op alle mensen die geholpen hebben om de kalender te realiseren. Het was dan ook echt te gek dat alle kalenders (op 2 na) aan het einde van 2022 verkocht waren. En dat we met de verkoop €200 hebben kunnen doneren aan de Dierenvoedselbank.

Hondenkalender

Klassieke klanken

In november mocht ik ook brandingfoto’s maken van harpiste Fenna Jaminon. Samen hadden we een prachtig kasteel uitgekozen als locatie voor de shoot. We mochten binnen in 3 ruimtes fotograferen. Mijn favoriet was een salon, waar het licht prachtig naar binnen scheen. Ik ben altijd blij als de natuur meewerkt tijdens een shoot. Natuurlijk licht is mijn favoriet en dan hoef ik ook minder met studiolampen te werken. In deze ruimte was een kleine lamp van voren precies genoeg om de gewenste sfeer te krijgen.

Harpiste Fenna

Verschrikkelijk geschrokken

In oktober kreeg ik ook te horen dat bij mijn beste vriendin borstkanker was ontdekt.
En aangezien zij in Zweden woont, kreeg ik dit nieuws via de telefoon te horen. Ik zat in mijn kantoor en had net een leuke klus binnen gesleept, dus toen Floor me belde nam ik de telefoon enorm opgewekt op. Maar ik hoorde meteen aan haar stem dat het goed mis was. Ik schrok me kapot, zeker omdat zij jonger is dan ik, gezond leeft en een powerwoman is. Maar kanker interesseert dat allemaal niet, dat bleek maar weer.

En wat is het dan verschrikkelijk om niet bij elkaar in de buurt te wonen en even langs te kunnen gaan en haar te steunen tijdens deze moeilijke periode. Gelukkig werd ik goed op de hoogte gehouden door haar en haar man. De operatie verliep gelukkig zoals gepland en na 3 weken herstellen begon ze aan haar Europese Tour met Nightwish. De eerste show was in Antwerpen, dus was ik erbij. En wat was het fijn om haar te kunnen zien, haar te
knuffelen en haar te steunen.
 

Tijdens de show heb ik in de fotopit gestaan, maar eerlijk gezegd heb ik de eerste nummers amper gefotografeerd. Ik maakte me verschrikkelijke zorgen. Maar, zoals altijd, zong ze als een klokje en ging alles goed. Pas na een paar nummers kon ik mijn zorgen een beetje loslaten en heb ik alle emoties van de band proberen vast te leggen. Gelukkig is dat goed gelukt en zijn ze veel gebruikt op social media. 

Nightwish and Floor Jansen Antwerp 2022

Phantom Henk Poort

Een paar weken later stond Nightwish 2 dagen in de Ziggo Dome in Amsterdam. En beide dagen waren stijf uitverkocht. Als verrassing zong Henk Poort “Phantom of the Opera” mee met Nightwish. Het dak ging ervan, zo gaaf! En ook hier zijn mijn foto’s weer gebruikt door de band en door Floor.

Nightwish and Henk Poort Phantom of the opera Amsterdam 2022

Niet alleen maar muziek

In december heb ik enkele bedrijfsreportages en producten gefotografeerd. Ook weer voor mijn vaste klant R&T. En dit keer moest ook alle medewerkers op de foto. Deze worden gebruikt op hun nieuwe website. Voor de fotoshoot zorg ik altijd dat iedereen mijn kledingtips heeft ontvangen. Dit zijn simpele tips over wat kleding en kleuren voor je kunnen doen. en mijn klanten krijgen enkele poseertips. En toch zijn de meeste mensen zenuwachtig als ze op de foto worden vastgelegd. Maar na wat uitleg over het poseren en wat slap geouwehoer van mijn kant uit, zie je ze ontspannen en kunnen we leuke, ontspannen foto’s schieten.

Eindhoven Metal Meeting

Ook was er in december eindelijk weer het festival Eindhoven Metal Meeting. Één van mijn favoriete festivals omdat hier veel obscure metalbands staan en je ook veel nieuwe bandjes leert kennen. Dit jaar keek ik erg uit naar My Dying Bride, Rotting Christ en Misthyrming. En deze stelden niet teleur!

Ik ben al jaren huisfotograaf, samen met Eus (waar ik ook mee samenwerk voor Aardschok) en Paul Verhagen. En het is heel leuk om te zien hoe we alledrie het festival anders ervaren. Zo krijg je een compleet beeld van beide dagen. En uiteraard zijn mijn foto’s ook weer in Aardschok gepubliceerd.

Misthyming

Eindelijk een verklaring!

Aan het einde van het jaar begon ik ook met mijn eigen gezondheid te sukkelen. Na wat onderzoeken bleek mijn schildklier het probleem te zijn. Deze werkt te traag. Eindelijk kreeg ik een verklaring voor klachten die ik al meer dan 15 jaar had. Het werd altijd onder het kopje “stress”, “chronische vermoeidheid” en “fibromyalgie” geplaatst, maar nu bleek dat al deze klachten veroorzaakt worden door mijn verkeerd werkende schildklier. Ik kreeg medicatie en er ging een wereld voor me open. Mijn lijf deed minder pijn, ik onthield weer waarom ik naar de winkel was gelopen en mijn vermoeidheid werd minder. Nog steeds ben ik bezig om de goede dosering van medicatie te vinden, maar ik lijk op de goede weg te zijn. 

Drieluik van Lida en Lara

Ook kon ik in december eindelijk de foto’s afleveren die ik samen met Lida en Lara gemaakt had. Heel erg dat dit project zo lang bij mij op de plank is blijven liggen, maar de inspiratie was er niet en toen die er wel was ontbrak het aan tijd. Maar tijdens de laatste week voor kerst was er ineens tijd over en heb in de foto’s allemaal kunnen afwerken. Het was erg veel werk, we hadden veel goede foto’s en het waren 3 verschillende looks. Ik wilde dan ook een heel duidelijk verschil in de bewerking van de foto’s hebben. En ik ben trots op het resultaat!

Vrije Fotografie

Feestend het oude jaar uit

Het laatste feestje dat ik in 2022 heb gefotografeerd was een persoonlijk feest. Mijn ouders waren namelijk 50 jaar getrouwd! Ze wilden geen knalfeest, maar een intiem etentje met onze kleine familie en enkele vrienden. En het was enorm gezellig. 

Pap en mam hebben een pittig jaar achter de rug omdat hun gezondheid niet goed was. Maar gelukkig gaat het ondertussen beter en konden we toch hun gouden huwelijk vieren. Ze hebben die avond enorm genoten en het is ze zelfs gelukt om mij op de foto te krijgen.

En toen brak 2023 aan, maar daar vertel ik jullie over in een volgend blog.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *